Cei mai buni studenţi din Timişoara spun care este reţeta succesului
- 128 afişări
- Vineri 11 dec 2009
Timişoara
Cei mai buni studenţi din timişoara au fost premiaţi
Seara de joi a fost dedicată celor mai merituoşi studenţi din Timişoara. Aflată deja la a 14 a ediţie, ceremonia organizată de Editura "Orizonturi Universitare" a continuat tradiţia de a premia cei mai buni şi mai valoroşi studenţi ai universităţilor din Timişoara. Aceştia ne-au povestit ce trebuie să faci ca să ajungi un student eminent.
Tinerii premiaţi au mărturisit că diferenţa dintre ei şi ceilalţi colegi ai lor nu o face decât munca depusă. Dincolo de a avea talente înnăscute, studentul eminent frecventează cursurile, învaţă necontenit şi se implică în activităţi extracurriculare.Inginerul eminent
Loredana Ghiorghioni este reprezentanta inginerilor eminenţi. Studentă în anul IV la Universitatea "Politehnica" din Timişoara, la Facultatea de "Stiinţe inginereşti aplicate", tânăra are 10 pe linie. Întrebată cum a reuşit să atingă asemenea performanţe, Loredana a răspuns simplu: "Am învăţat!".
Artistul eminent
Cine avea impresia că un artist trebuie să aibă talent şi atât, se înşela amarnic. Cel puţin asta ne-a demonstrat Dana Simionescu, student în anul III la Facultatea de Arte, secţia Textile Modă."E nevoie de multă muncă. Eu am avut două expoziţii personale şi am participat la două prezentări de modă colective", a explicat cu mândrie Dana.
Economistul eminent
Dacă toţi economiştii ar fi precum Dragoş Dan Titus, ţara noastră ar fi ieşit de multă vreme din criză. Student eminent al Facultăţii de Management, în vârstă de doar 21 de ani, Dragoş munceşte din greu pentru cariera de succes care îl aşteaptă. "Am muncit mult şi am avut ambiţie. Cred că ăsta e secretul. Pe mine m-a ajutat mult experienţa din cadrul AIESEC, unde am învăţat cum se practică leadership-ul", a spus Dan.
Studenţii de azi, laureaţii Nobel de mâine
Iniţiativa celor de la Editura Orizonturi Universitare se vrea a fi un mic sprijin acordat studenţilor care şi-au dovedit potenţialul, care au muncit de-a lungul timpului şi care au nevoie de recunoaşterea meritelor ca să poată persevera în demersul lor de a deveni cei mai buni. Organizatorii ceremoniei au subliniat în nenumărate rânduri faptul că scriitoarea Herta Muller, deţinătoarea Premiului Nobel pentru Literatură a fost şi ea una dintre studentele eminente din Timişoara şi că acum că există un precedent, toţi studenţii valoroşi pot atinge aceleaşi performanţe.
No comments:
Post a Comment